Beställa catering – så funkar det

Ska du beställa catering för första gången? Då vill du säkerligen veta hur det går till och om det finns något som är viktigt för dig att tänka på. Catering kan med fördel användas i alla situationer då du inte kan, vill eller orkar ta hand om matlagningen själv.

Catering är något som är mycket vanligt i samband med tillställningar där många människor samlas. Du kan beställa mat inför ett bröllop eller företagsevent, men också inför ett kalas eller fest. Att beställa catering är väldigt enkelt och här berättar vi mer om hur det går till.

1. Hitta en cateringfirma som du vill använda dig av. Du kan förslagsvis jämföra både priser och innehåll med offertförfrågningar.

2. Lägg din beställ i så god tid som möjligt och informera om vilket datum och tid som du kommer behöva maten ute hos dig (eller på annan angiven plats).

3. Vill du boka personal för servering eller porslin? Kontrollera om detta är något som företaget erbjuder om det är väldigt viktigt för dig.

4. Se till att vara på plats för att ta emot maten på dagen D. Det är oftast i samband med detta som du betalar företaget.